Ny Dinosaur er fundet

i Blog
Kæmpe knogler fundet

En landmand fik sig noget af en overraskelse, da han i ørkenen nær La Flecha i det centrale Argentina, faldt over en kæmpe knogle

Forskere fra Museo Paleontologico Egidio Feruglio i Agentina afslørede i sidste uge dele af syv dinosaurskelletter. Den store knogle, som er på to meter, mener BBC’s forskere, er en lårbensknogle.

Baseret på den og nogle andre fundne knogler, kan forskerne med ret stor sikkerhed sige, at dinosauren har været ca 40 meter fra hoved til hale og 20 meter høj, svarende til et 6 etagers hus. Den skulle have vejet ca 77 tons, som er det samme som 14 elefanter og er syv tons mere end den allerede kendte Argentinosaurus, som lå inde med rekorden og ydermere også var fundet i samme område.

Foskerne mener, denne gigantiske planteæder levede for 95 millioner år siden i slutningen af kridttiden. Dette store dyr har endnu ikke fået tildelt sig et navn, men forskerholdet vil kalde den noget, som beskriver dens udseende og vil ære regionen og landmændene, som fortalte dem om fundet.

Knoglerne er fundet i så god stand, at forskerne med ret stor sikkerhed kan sige, at de tilhører verdenshistoriens største dyr.