Mandens store penis er skabt af kvinders lyst

i Blog, Sex & Erotik

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det kan være menneskers kønsorganer er så store i forhold til fx abers kønsorganer?

Hvis du ser på gorillaen som vejer mellem og 140 og 165 kg, har den en penis på ca tre centimeter. Dog er Chimpansen lidt bedre stillet med sine seks centimeter, men det mærkelige er, at ingen af dem er i nærheden af mandens gennemsnitlige længde, som ligger mellem 13 og 15 centimeter.

Et australsk studie viser at kvinder finder store kønsorganer mere attraktivt ligeledes som brede skuldre og højde. I forsøget viste man computerlavede tegninger af mænd ud fra hvor attraktive de fandt dem. Det store kønsorgan havde meget større positiv indvirkning på kvinderne end det lille.

Peter Kjærsgaard, der er professor i evolutionære studier ved Århus Universitet, mener eksperimentet er meget spændende, da det arbejder med gåden om, hvorfor mennesker har så store kønsorganer.

Grunden kan være, at i tidernes morgen, hvor man ikke havde tøj på, foregik der en seksuel selektion – altså at der skete en udvælgelse af, hvem der var mest attraktiv som partner.

Det var nemlig efter at mennesket begyndte at gå på to ben, mandens kønsorgan begyndte at vokse sig større, da den nu var synlig. I forhold til gorillaerne har disse han-aber et harem, og det eneste der skal holde andre hanner væk, er hans råstyrke. Gorillaen behøver dermed kun at flexe bøfferne, da størrelsen på dens penis ikke har noget at sige.

I dag hvor vi alle for det meste har tøj på, kan det måske være lidt svært at gøre samme udvælgelse på lige vilkår, men Peter Kjærgaard mener, at størrelsen i sig selv nok ikke har den store betydning, men det har nok noget at gøre med, at manden gør opmærksom på egne produktionsevner. Han mener, det med at gøre opmærksom på sine egne kønsdele er en del af konkurrencen om at få lov til at videreføre sine gener.